Před několika lety začala být medovina populární mezi barmany ve větších světových metropolích.
S takovou popularitou jdou ruku v ruce i míchané nápoje.
S takovou popularitou jdou ruku v ruce i míchané nápoje.
2 lahve Včeloviny Original
1 l sody (může být i zázvorový tonik)
0,08l nebo 0,12l ginu (nebo vodky, pokud nemáte rádi gin)
1 velký pomeranč
1 velký citron nebo 1-2 limetky
Postup:
Pomeranče a citron oloupeme, odstraníme jadérka a vymačkáme šťávu do velké servírovací mísy. Přidáme i zbytky ovoce (dužinu). Následně zalijeme ovoce Včelovinou a ginem ve výše uvedených množstvích. Vše necháme pár hodin, ideálně přes noc odležet v ledničce. Před servírováním do mísy přidáme sodu nebo zázvorový tonik. Sangriu si můžete ještě dochutit jednou nebo dvěma lžičkami medu – objevíte novou chuť!
Včelovina Original
bílá nebo červená Vinea
Postup:
Do sklenice si připravíme led a přidáme Včelovinu s bílou nebo červenou Vineou, v poměru 1: 1. Ozdobíme mátou.
0,1l jablečného džusu
0,1l medoviny
vanilka a skořice
máta
Postup:
Všechny ingredience smícháme.
Podáváme horké nebo s ledem – obě možnosti jsou výborné.
0,04 l Včeloviny Original
0,02 l limetové šťávy
soda
máta
třtinový cukr
ledová drť
Postup:
Rozmačkáme mátu, cukr a limetkovou šťávu. Následně přidáme Včelovinu a dosypeme rozdrceným ledem až po okraj poháru. Pohár doplníme sodou, ozdobíme limetkou a čerstvou mátou.